Vatkaimen varressa

Sähkövatkain leipurin korvaamaton apu.

Vikkelästi vatkaimella syntyvät

  • kermavaahto ja rahkakerma.
  • valkuaisvaahto.
  • marengit.
  • kakkutaikina.
  • murotaikina, pieni pulla-, sämpylä- tai leipätaikina (taikinakoukut).
  • mureketaikina (taikinakoukuilla)

Paljonko kerralla?

Tavallisella vatkaimella voi vatkata kerralla esimerkiksi

  • 1–2 annosta kakkutaikinaa (jossa on 6–8 kananmunaa).
  • 500 g eli ½ kg huoneenlämpöistä margariinia tai voita.
  • 10–15 valkuaista marengiksi tai muuten vain.

Astia

Parhaiten vatkauskulhoiksi sopivat muovi-, lasi- tai teräskulhot tai teräskattilat. Jos kulhon pohjassa ei ole "jarrupaloja", kulho saattaa liukua pöydällä. Sirpaleilta ja sotkuilta välttyy, kun levittää kostutetun pöytäpyyhkeen jarruksi kulhon alle. 

Puhdistus

  • Puhdista vatkain mahdollisimman pian käytön jälkeen.
  • Pyyhi vatkaimen runko ja sähköjohto nihkeällä liinalla. Tarkista, että myös ilma-aukot ovat puhtaat. Älä upota laitetta veteen!
  • Irrotettavat koukut ja vispilät puhdistuvat muun tiskin mukana.
  • Kierrä johto laitteen ympärille ja palauta vatkain säilytyspaikkaansa
Takaisin